AKTIVITETER PÅ KOPPARGÅRDEN 21


SPRÅKFIKA

fredagar kl 14.30-16


Alla är välkomna till vår språkfika på mötesplatsen på Koppargården 21 - både du som talar god svenska och du som vill öva.


Vi ses utomhus på vår terrass där vi bjuder på fika, vi grillar och pratar tillsammans.
WORKSHOP med Flamman

onsdagen den 21 april kl 17-18.30


Upplever du att du blir orättvist behandlad som tjej, men har svårt att peka på hur eller veta hur du ska bemöta det? Då har du säkert blivit utsatt för en härskarteknik. Jamila och Sara från Flamman SFC kommer till vår mötesplats på Koppargården och håller i en workshop om hur du kan identifiera och hantera såna här härskartekniker. På så sätt kan du få bättre självförtroende och stå upp för andra. Vi bjuder också på fika! Deltagande är gratis


VEM KAN KOMMA? Tjejer och icke-binära 13-22 år

VAR? HELA hoppets mötesplats på Koppargården 21

NÄR? Onsdag 21 april kl. 17.00-18.30

ANMÄLAN? Begränsat antal platser - skriv till HELA hoppet på sociala medier eller maila anna.hedin@helaideella.se om du vill anmäla dig


Öppen sy-verkstad

måndagar kl 10-14


Vill du sy en väska, behöver du lägga upp dina byxor eller laga en tröja? Kom till vår öppna sy-verkstad i Karlslund! Vi har 4 symaskiner och ett litet utbud av tråd och tyg. Allt är helt gratis att använda. 


Aktiviteten är corona-säker: Vi har avstånd mellan symaskinerna och max 4 personer är på plats samtidigt. I lokalen finns möjlighet att tvätta händerna och handsprit.


Skriv eller ring till Sanela på 073-344 69 25 om du vill komma förbi och vara säker på att få plats.


Avslappning med hoppet

måndagar kl 13.00


På måndagar klockan 13.00 erbjuder HELA hoppet en stund för avslappning tillsammans i vårt hus på Koppargården 21. Varje måndag ses vi för en timme med skön och lugn avkoppling.


På grund av rådande restriktioner tar vi enbart emot 5 deltagare per tillfälle. Anmäl därför ert deltagande till helahoppet@helaideella.se

Vill du vara med i vår TJEJGRUPP? Från årskurs 7 

Var? Koppargården 21


Om du är nyfiken så kom och häng med oss, LAB och ungdomsföreningen Tamam!


Anmäl dig på LAB eller till LAB @snapchatlablandskrona


MORS DAG med Hej Främling!

lördagen den 27 mars kl 12.00


Morsdag är en firande för att hedra mödrar. Den firas på många dagar och i olika städer i världen. I vår arabiska värld firas den 21 mars med början av våren. Eftersom Hej främling! uppmuntrar till integration med olika andra kulturer, bestämde vi att fira tillsammans den 27 mars i Landskrona, pga. dåligt väder den 21 mars.


Vi träffas på Koppargården 21, HELA hoppets nya lokal, där vi kommer att promenera runt i koppargården, grilla, göra kort och presenter till mammor med barn, och fika tillsammans.


Vi kommer vara en liten grupp med 8 deltagare och 1 person från Hej främling! Och en liten grupp också med 8 deltagare och 1 person från HELA hoppet! Vi tänker på avstånd och bra hantering av mat och dryck. Vi tar med handsprit, munskydd och kommer vara ute hela tiden. Barn är välkomna att vara med i vårdnadshavares sällskap.

Vill du följa med?

Skicka ett meddelande till nathalie@hejframling.se eller enas@hejframling.se för att säkra din plats!
AKTIVITETSHUSET I KARLSLUND ÖPPNAR!


Nu finns vi även på Koppargården 21. Huset är öppet för ALLA och ALLT är gratis!


För att följa de restriktioner som finns kommer vi till en början ha begränsade öppettider men dessa kommer att utökas så snart det går. Vi kommer att erbjuda mycket aktiviteter utomhus så länge!


Har ni frågor om huset?
Kontakta platsansvarig Sanela Cizmovic 073-344 69 25
sanela.cizmovic@helaideella.se