AKTIVITETER PÅ ÖDMANSSONSGATAN 12


YOGA

onsdagar kl 18.30-19.30


Välkomna på yoga på Ödmanssonsgatan 12 varje onsdag. Lena håller i en lugn och mjuk yoga som utgår från sittande och liggande positioner. Deltagandet är helt gratis men på grund av rådande restriktioner krävs en anmälan.

Anmäl er till lena.rosenblom@medborgarskolan.se


Hjärtligt välkomna på en avkopplande stund varje onsdag!


Odla ihop! Odlingsgrupp på Öster

onsdagar kl 15.30-17


Vill du lära dig mer om odling i stadsmiljö eller dela med dig av dina kunskaper? Då borde du vara med i vår odlingsgrupp och odlingskurs! Tillsammans kommer vi att skapa en vacker trädgård på ÖV-husets innergård på Öster. Där kommer vi att odla grönsaker, frukter, bär och andra växter. Alla som vill lära sig om mer hur man kan odla i en stad är välkomna!


Odlingsgruppen är en kurs som anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Under kursen kommer vi att göra odlingsbäddar från grunden, plantera olika grödor, så frön, sköta om vår odlingsyta – och slutligen skörda! Du som är med kommer också få lära dig om grunder i odling, odlingstekniker och vikten av biologisk mångfald.


Deltagande är helt gratis men anmälan krävs. Om du är intresserad kontakta Snezana på snezana.alagic@sv.se eller 010-1733901. Vi har endast 7 platser så vänta inte med att anmäla dig! Hoppas vi ses!

FÖRENINGSKONTOR

måndagar, tisdagar och onsdagar kl 10-16 samt torsdagar kl 10-13.


Nu öppnar vi föreningskontoret i hoppethuset på Ödmanssonsgatan 12. Här kan ni låna en kontorsplats, skriva ut och kopiera papper. Föreningskontoret är en plats där ni kan träffa andra föreningar, få inspiration, tips och idéer. Vi bjuder på kaffe och te och har kök till hands om ni har matlåda som ni önskar värma.På grund av rådande pandemi kan vi med kort varsel behöva stänga kontoret och därför är det bra om ni kontaktar oss innan ni kommer. Kontaka Camilla på camilla.nordstrom@helaideella.se eller

070-960 50 86.Promenera och prata mera i Landskrona

tisdagar kl 17-18


Välkomna alla kvinnor att promenera en timme med oss på tisdagar! Visste du att minst 30 minuters promenad om dagen är jättebra för din hälsa? Under promenaden pratar vi också svenska och lär känna varandra.

 

Vi promenerar från HELA hoppets lokal på Ödmanssonsgatan 12 och fikar tillsammans efter promenaden. Observera att denna aktivitet endast är riktad till kvinnor

 

Hela aktiviteten är utomhus på grund av covid-19 och det är viktigt att vi håller avstånd och att ni inte deltar om ni är förkyld, har ont i huvudet eller har andra sjukdomssymptom. Vi har säker hantering av fika och erbjuder handsprit och munskydd.

Vi ses!
/HELA hoppet och Hej främling!


KULTURELL MÖTESPLATS FÖR BARN

måndagar och tisdagar kl 14-16


Det är med glädje vi kan meddela att HELA ideella inom ramen för HELA hoppet-projektet har fått medel beviljade från Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank för att förverkliga denna ambition.

På den kulturella mötesplatsen kommer barn och unga att kunna lära sig spela gitarr med Sensus studieförbund.

Det kommer att finnas målarverkstad, symaskiner, dans, spel och mycket annat.

Barn i åldern 10-13 år är hjärtligt välkomna till oss på måndagar och tisdagar klockan 14-16, med start den 1 mars. Vi kommer att servera mellanmål på plats.


STUDIEPLATSER

måndag-fredag kl 8-17


Svårt att få till en bra studiemiljö hemma?

Tycker du att det är utmanande att plugga på distans?


Nu erbjuder vi studieplatser i lugn och ro hos oss på hoppet. På grund av rådande restriktioner krävs det att du bokar din plats innan du kommer. I caféet bredvid kan ni få en kopp kaffe för enbart fem kronor.


Har ni frågor om våra studieplatser eller önska boka en plats så ta kontakt med Viktor på 070-9604644 eller viktor.palsson@helaideella.se


Landskrona - En kommun fri från våld? Workshop om våldsprevention med Stina Graad från Borås stad


WORKSHOP

Torsdagen den 11/2 kl 14-17


För att inspirera till en gemensam kraftansamling inom
våldsförebyggande arbete i Landskrona bjuder HELA ideella i samarbete med Hyresgästföreningen in till en digital workshop med Stina Graad. Stina arbetade som utvecklingsledare för projektet “En kommun fri från våld” i Borås stad. Projektet har uppmärksammats på flera håll och använts i små föreningar och stora organisationer.


Välkommen med din anmälan!

Skicka namn och vilken aktör du företräder till
helahoppet@helaideella.se

Inställt tills vidare pga rådande restriktioner


SYJUNTA

på tisdagar kl 17-19


Vill du sy en väska eller virka en mössa? Behöver du lägga upp dina byxor eller laga en tröja?


Nytt i huset - den 15 december drar vi tillsammans med  Medborgarskolan och Fågel Fenix igång en syjunta i litet format för dig som är sugen på att skapa med tyg, tråd och garn. Deltagande är kostnadsfritt och vi står för allt material. Välkommen!

För anmälan hör du av dig till Lena på  072-141 28 58


STUDIECIRKEL ENGELSKA

varje onsdag och fredag


Varje onsdag och fredag träffar ett härligt gäng kvinnor varandra för att lära sig engelska tillsammans med läraren Israt från ABF.


Denna grupp är stängd för anmälan på grund av rådande restriktioner. 

 


Inställt tills vidare pga rådande restriktioner


MORGONSTUND

på torsdagar kl 10.00


Är du 55+ och vill träffa andra personer att snacka, fika och hitta på aktiviteter med?


Kom till morgonstund på torsdagar klockan 10.00. Har du önskemål på aktiviteter är du välkommen att diskutera det med oss!


 


Inställt tills vidare pga rådande restriktioner


SPELSKOLA

på lördagar, udda veckor, kl 13-15


Spelföreningen Laughing Halflings finns på plats varannan vecka för att lära er spela sällskapsspel. 


Att spela är gratis och spelskolan vänder sig till barn från 6 år (i vuxens sällskap).


Välkommen!